Aurora Receivers
Aurora Receivers

HFC

Hybride Glasvezel Coax is een term in de telecommunicatie industrie voor een netwerk waarbij zowel glasvezel als coax gebruikt worden om breedbandverbindingen te realiseren. Veelal ligt vanaf het headend (kopstation) tot de optical nodes (wijkcentrum) een glasvezelverbinding. Vanaf het wijkcentrum tot de eindgebruiker ligt coax. De fiber optic nodes converteren het optische signaal naar een elektronisch signaal en vice versa zonder dit te interpreteren.

Over HFC-netwerken worden doorgaans meerdere diensten aangeboden zoals analoge televisie, digitale televisie (zowel standaard definitie als HDTV), Video on Demand, telefonie en breedbandinternet.

 

RFDWDM en CWDM

Tegenwoordig worden over glasvezels meerdere signalen gelijktijdig verstuurd er wordt gebruikgemaakt van een techniek die meerdere kleuren licht over één glasvezel stuurt, door gebruik te maken van transmitters met verschillende kleuren en een MUX (soort prisma), welke alle kleuren samenvoegt. Om vervolgens aan de ontvangstzijde de kleuren weer te scheiden door middel van een DEMUX met verschillende ontvangers.
Aas telecom beschikt over testzenders die alle CWDM kleuren kunnen genereren om zo voor de ingebruikname de verbindingen uitgebreid te kunnen testen.

 

 

??????????????
Mux / Demux

 

Arris CMTS E6000
Arris CMTS E6000

 

Eurodocsis CMTS

AAS Telecom installeert alle merken CMTS systemen (data over cable services interface). Inmiddels hebben we diversen typen CMTS systemen van onder andere Arris, Cisco en Casa geïnstalleerd voor UPC en Ziggo.

Met onze JDSU DSAM 6300 kunnen we ieder gewenst meetrapport voor u maken.
Onze meetapparatuur is aangemeld en kan zo volledig worden ingezet voor het inspecteren van de Eurodocsis signalen.

VOD Video on Demand

Voor UPC en Ziggo heeft AasTelecom de afgelopen 10 jaar diverse VOD (video on demand) projecten met succes uitgevoerd.

In 2014 heeft AAS telecom in opdracht van Arris ruim 150 lokaties in Nederland in een kort tijdbestek (binnen 10 maanden) voorzien van Arris D5 apparatuur. In dit project is zowel de engineering als de fysieke installatie door ons verzorgd.

In 2015 hebben wij voor Ziggo de VOD dienst Replay-tv gerealiseerd (complete fysieke installatie).

 

 

Arris D5 VOD

 

Kabelbundels C9

Bundelen, labelen, markeren

Naast de fysieke installatiediensten is het administreren van de werkzaamheden essentieel voor het beheer. Aas Telecom levert projecten van A tot Z, hier hoort het perfect bundelen, goed labelen en markeren bij. Wij zorgen dat de gegevens goed worden geadministreerd en dat deze gegevens optimaal inzichtelijk worden gemaakt voor bijvoorbeeld onderhoudsmonteurs.