Glasvezeltechniek

AAS-Telecom heeft een eigen glasvezel afdeling. Onze ervaring is dat er door de jaren heen diverse glasvezelnetwerken zijn aangelegd die niet goed zijn gedocumenteerd of glasvezelnetwerken waarvan de topologie is aangepast en deze aanpassing niet goed is geadministreerd. AAS-Telecom wordt dan geconsulteerd om deze netwerken letterlijk opnieuw in kaart te brengen zodat deze weer geoptimaliseerd zijn. Wij creëren letterlijk met onze werkzaamheden inzicht en capaciteit, een soort defragmentatie.

 

Aas-glasvezel

 

Pictails Lassen800

Lassen glasvezels

Het lassen van glasvezels blijft specialistisch werk en met onze lasapparatuur zorgen wij voor de beste verbinding. Naast de Fujikura S60 beschikken wij ook over een Sumitomo. Deze Sumitomo is voor het afmonteren van SC-APC (Angled Polished) connectoren. Wij waren de eerste in Nederland die die deze techniek gebruikten om SC-APC connectoren voor backbone bekabeling af te monteren. Deze techniek hebben wij gebruikt voor het ombouwen van alle nodes van Ziggo in Zaanstad, Wormerveer en omgeving.

 

OTDR

A.A.S Telecom beschikt over OTDR meetapparatuur met PC emulatiesoftware. Hierdoor zijn wij in staat om metingen te verwerken in een meetrapport. Daarnaast zijn wij ook in staat om de meetgegevens te beoordelen en te interpreteren.

 

Glasvezel inspectie

Voor het inspecteren van glasvezelconnectoren maken wij gebruiken van JDSU P5000i apparatuur waarmee wij de glasvezels kunnen analyseren, beoordelen. De JDSU biedt na analyse een meetrapport met afbeelding van de glasvezels.

 

 

 

 P5000

 

Labeling-Brady-printers-+-s

Labelen en markeren

Aan de hand van de wensen en eisen van onze opdrachtgevers voorzien wij glasvezelkabels van labels. Wij kunnen alle soorten labels verzorgen, dus ook de tegenwoordig veel gebruikte vlag-labels. Labels worden door professionele Brady label printers gemaakt en gecodeerd volgens de specificaties van de opdrachtgever. Onze opdrachtgever kan een Excel bestand aanleveren waarmee wij automatisch de gewenste codes printen. Al onze bouwteams beschikken over deze Brady label printers.